Goa je mnogo više od parti destinacije... sa 100 km peščanih plaža koje zapljuskuju talasi Arapskog mora, pruža savršen osećaj slobode...
Reč koja najbolje opisuje Gou je "šanti" - što znači mir. Filozofija života na Goi je samo polako i bez žurbe. Goa je nekadašnja portugalska kolonija, danas deo Indije, na zapadnoj obali indijskog potkontinenta koju zapljuskuje Indijski okean. Bila je pod portugalskom kontrolom preko četiri veka, od kada je Vasko de Gama otkrio Indiju, pa sve do 1961. godine. Tako dug portugalski uticaj, učinio je da je Goa i danas jedinstvena u Indiji, ne samo po tome što je većina stanovništva hrišćanske, katoličke veroispovesti, već i po svojevrsnom liberalnom duhu i spontanoj naklonjenosti lokalnog stanovništva posetiocima iz drugih delova sveta.
Goa je danas jedna od najpopularnijih destinacija u Indiji, zahvaljujući beskrajnim plažama i liberalnoj kulturi. U svetu važi za rajsko mesto, u kome tipičan dan počinje uživanjem na plaži sa zlatnim peskom, kokosovim palmama, moćnim talasima i ceđenim sokovima od svežeg voća. Raštrkana, raznobojna sela, prelivaju se, stapaju (Vagator, Anjuna) i prerastaju u gradić sa infrastrukturom - velikim hotelima i fensi klubovima.
Hrana u Goi predstavlja veliku promenu nakon začinjene, masne i jake severno-indijske hrane. Pre svega, zahvaljujući brojnim turistima, ovde se može naći klasična zapadna kontinentalna kuhinja, pa čak i biftek. Međutim, specifična hrana se zasniva pretežno na mesu, ribi i morskim plodovima, koji se često kuvaju sa kokosom. Kokosov orah je osnova svega u južnoj Indiji - koristi se kao ulje za masažu, mleko za kuvanje, za pravljenje sirćeta i kao jedna vrsta zaslađivača. Osim kokosa, u goanskoj kuhinji ćete naći i začine kao što su kim, tumerik, ljute paprike i korijander.
Najskuplje mesto koje će zadovoljiti potrebe za krajnjim luksuzom je rizort Taj Exotica na plaži Benaulim...