Kuhinja u penthausu u Milanu, smeštenom na 7. i 8. spratu zgrade iz 1970-ih, nudi ne samo luksuzan pogled na horizont Porta Nuove već i izuzetnu osvetljenost zahvaljujući velikim prozorima koji je okružuju...
Ovaj ekskluzivni dom, koji se prostire na dva nivoa, organizovan je u nizu fluidnih prostora i interpretira temu savremenog življenja s velikom osetljivošću, u pogledu udobnosti, funkcija, tehnologija i inteligentnog rasporeda prostora.
Kuhinja zauzima gornji sprat i karakteriše je veliki dnevni prostor podeljen na dve različite oblasti: jednu namenjenu 'društvenim aktivnostima', poput prijema gostiju i organizovanja večera, zabava ili događaja, i drugu, intimniju i ugodniju, posvećenu porodici. Atelier kuhinja deluje kao spojna tačka između ova dva prostora.
Potpuno prilagođena Abimis kuhinja u celini odgovara želji vlasnika da imaju ergonomsko, funkcionalno rešenje visokih performansi, kreirano tako da zadovolji potrebe najzahtevnijeg kuvara - baš kao u profesionalnim restoranskim kuhinjama - ali sposobno da se savršeno uklopi u stambeni prostor. Stoga je izbor pao na Atelier kuhinju, u potpunosti napravljenu od AISI 304 nerđajućeg čelika sa čistim i urednim izgledom.
Atelier se deli na dva različita područja: operativno, koje se odlikuje satenskom završnom obradom koja čini površinu mat i blago reflektujućom, dajući čeliku elegantan i savremen izgled (što može pomoći da se sakriju tragovi habanja ili ogrebotine koje bi se mogli formirati tokom vremena), i servisno, koje 'komunicira' s prvim područjem kroz praktični otvor koji se proteže do dnevnog boravka.
Operativni deo, pored toga što obuhvata prostor za pranje i pripremu, opremljen je najmodernijim profesionalnim tehnologijama za kuvanje, pripremu, skladištenje i hlađenje hrane, zahvaljujući Sub Zero & Wolf aparatima Frigo2000.
Zaista neobična karakteristika koncepta je da je ceo kuhinjski prostor napravljen od nerđajućeg čelika, uključujući zidove, pod i plafon, koji je obojen intenzivno crvenom bojom, razbijen linijama LED svetla. Ovaj dizajnerski izbor napravljen je kako bi se garantovala najveća higijena, s formalnim i konceptualnim referencama na kuhinje velikih hotelskih objekata.
Da bi stvorili hromatsku vezu s plafonom i dali kuhinji dekorativni dodir, dugmad na šporetima i pećnicama su takođe crvena.
S Atelier kuhinjom je bilo moguće stvoriti izuzetno siguran i funkcionalan prostor, sposoban da ponudi iskustvo usporedivo s najboljim restoranima za fine dining, ali u udobnosti doma.