Saison, restoran iz San Franciska, koji servira meni zasnovan na svežim sezonskim sastojcima, dobio je titulu najboljeg restorana u Americi…
On je ovu titulu dobio drugi put za redom, a dominira listom gde se nalazi 200 najboljih restorana Amerike. Nakon kombinovanja oko 160.000 restoranskih kritika, koju je napisala brigada od 4.500 poznavalaca hrane, predstavljeno je četvrto izdanje Top 100 Američkih restorana.
Saison je i dalje u kulinarskoj eliti, i deluje da će dugo ostati na tom mestu. Po ceni od 500 dolara, možete dobiti degustacioni meni od 22 jela, a ovaj restoran nosi titulu najskupljeg u Kaliforniji. Dok se njihov meni menja, jedan zajednički element koji je stalno prisutan u njihovoj ponudi je vatra – njihova hrana priprema se na vatri, na roštilju na drva ili je u pitanju dimljeni specijalitet.
Što se tiče čitave liste, 50 adresa potiče iz Njujorka, dok ih u Los Anđelesu ima 27, San Francisku 50 i 18 u Čikagu.
Evo top 10 restorana, koje je odabrala elita poznavalaca hrane:
1. Saison, San Francisko
2. Willows Inn, Vašington
3. Urasawa, Beverli Hils
4. Manresa, Los Gatos
5. e by Jose Andres, Las Vegas
6. minibar, Vašington
7. Alinea, Čikago
8. Masa, Njujork
9. French Laundry, Jauntvil
10. Blue Hill at Stone Barns, Njujork