Saint Laurent otvara sushi restoran u Parizu

Saint Laurent ulazi u svet kulinarstva u saradnji sa legendarnim restoranom Sushi Park iz Los Anđelesa.

Ovaj ekskluzivni japanski restoran, pod vođstvom Pitera Parka, izgradio je svoju prestižnu reputaciju zahvaljujući beskompromisnom pristupu tradicionalnoj japanskoj gastronomiji, postavši nezaobilazno mesto za holivudske zvezde tokom gotovo dve decenije.

Džastin i Hejli Biber, Kajli Džener, Tejlor Svift, Bijonse i Džej-Zi, pa čak i sam Entoni Vakarelo, često su viđeni ispred kultnog restorana na Sunset Bulevaru. Sada, Sushi Park donosi svoj prestiž u srce Pariza, odabravši upravo Saint Laurent Rive Droite kao svoju prvu lokaciju van Los Anđelesa – i to u saradnji sa jednim od svojih najlojalnijih gostiju.

Ova inicijativa označava drugo poglavlje partnerstva između kalifornijskog restorana i prestižne modne kuće iz Kering grupe. Njihova prva kolaboracija, pop-up restoran tokom Paris Fashion Weeka 2022, ostvarila je ogroman uspeh, a sada se koncept pretvara u trajno gastronomsko iskustvo.

Novi restoran je deo velikog restylinga vodećeg butika Saint Laurent Rive Droite, koji nakon godinu dana renoviranja otvara vrata u još odvažnijem i inovativnijem ruhu. U prostoru oplemenjenom nameštajem Donalda Džada i Entonija Vakarela, luksuz, dizajn i vrhunska gastronomija spajaju se u jedinstvenu destinaciju.

Piter Park, poznat po minimalističkom stilu i izuzetnoj pažnji pri odabiru sastojaka, donosi Parizu izuzetno „omakase“ iskustvo – vrhunski kulinarski performans u kojem se gosti potpuno prepuštaju majstorstvu šefa kuhinje. Za dodatnu ekskluzivnost, u saradnji sa Saint Laurent brendom, majstor keramike Dejong Kim dizajnirao je posebnu kolekciju posuđa, koja dodatno oplemenjuje gastronomski doživljaj.

Šta znači omakase?

Japanski izraz „omakase“ može se prevesti kao „prepustite meni“, što znači da gosti ne biraju jela sa menija – umesto toga, kuvar kreira personalizovano degustaciono iskustvo, birajući najbolje i najsvežije sastojke dana. Svaki tanjir donosi element iznenađenja, pri čemu se kroz obrok oslikava strast i umeće kuvara.

Cena ovog gastronomskog putovanja nije fiksna – menja se u zavisnosti od sezonskih sastojaka i menija dana. Otvaranjem Sushi Parka u Parizu, Saint Laurent podiže granice luksuza, spajajući visoku modu i vrhunsku gastronomiju u neodoljiv spoj estetike i hedonizma.

Luxury Experience