Cafe Milano u Four Seasons Hotelu Abu Dabi poziva vas na gastronomsku avanturu lansiranjem svog branča „Viaggio in Italia”.
Ovaj kulinarski podvig koji treba da počne 14. januara 2024, obećava putovanje kroz bogate i raznolike pejzaže Italije, nudeći impresivno iskustvo koje prevazilazi tradicionalne obroke na bazi švedskog stola.
Za razliku od konvencionalnih bifea, Viaggio in Italia branč odražava italijansku ljubav prema hrani, društvenoj interakciji i toplom gostoprimstvu, podstičući goste da se opuste, uživaju u autentičnim ukusima Italije bez napuštanja svojih sedišta.
Velika turneja Italije
Ovo inauguraciono izdanje Viaggio in Italia fokusira se na šest zadivljujućih regiona – Siciliju, Kampanju, Lacio, Toskanu, Emiliju-Romanju i Pijemonte. Svaki region, predstavljen određenim gradom, razvija jedinstvenu priču kroz umetnost kuvara, prikazujući kulturna, prirodna i kulinarska čuda Italije.
• Uživanje na Siciliji
Krenite na putovanje u Palermo, na Siciliji, gde se mediteranski mirisi stapaju sa istočnjačkim uticajima. Jela koja sadrže sveže masline, pistaće, paradajz, agrume, bademe i smokve daju živopisnu sliku kulinarskog nasleđa Sicilije.
• Otkrivanje Kampanije
Sledeća stanica je Napulj u Kampaniji, gde su specijaliteti od morskih plodova i kultna mocarela u centru pažnje. Uronite u tradiciju pravljenja testenina koja je postala svetsko kulinarsko blago.
• Oduševljenje u Laciju
Putujte u Rim i uživajte u bogatim ukusima Lacija, od klasičnih italijanskih testenina kao što su amatričana, karbonara, pasta alla gricia i bezvremenska „cacio e pepe“ – pasta sa sirom i biberom.
• Degustacija Toskane
Nastavite putovanje do Firence u Toskani, istražujući jednu od najstarijih regionalnih kuhinja sa vrhunskim mesom, ekstra devičanskim maslinovim uljem i izuzetnim izborom vina.
• Prepuštanje Emiliji-Romanji
Uronite u tradiciju testenine Bolonje u Emiliji-Romanji, uz lazanje, taljatele, torteline, raviole i tortilje.
• Završetak u Pijemontu
Gastronomsko putovanje se završava u Torinu, u Pijemontu, gde snažni ukusi jela neprimetno kombinuju tradiciju sa sofisticiranošću drevnog savojskog dvora. Ovde, tartuf vlada kao kulinarski monarh.
Viaggio in Italia branč ne samo da obećava gozbu za čula, već i omogućava gostima da se prepuste suštini svakog regiona bez napuštanja svojih mesta. Umetnost kuvara odražava duh i autentičnost italijanskog kulinarskog nasleđa, stvarajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo u restoranu.