Macallan je predstavio poslednje izdanje u svojoj hvaljenoj seriji "Noć na zemlji," čime na svečan način zaokružuje proslavu svoje 200. godišnjice brenda.
Ovo treće izdanje, "Noć na zemlji u Herez de la Fronteri," dočarava duh španskog grada u kojem započinje proces proizvodnje viskija po kojem je Macallan poznat. U Herezu se s velikom preciznošću prave bačve od hrasta natopljene šerijem, stvarajući osnovu za iskustvo koje spaja špansku tradiciju sa škotskim nasleđem brenda Macallan.
Osnova ovog izdanja leži u evropskim i američkim hrastovim bačvama natopljenim šerijem, koje su pažljivo proizvedene prema Macallan standardima. Ove bačve viskiju daju dubinu i slast, stvarajući harmoničnu fuziju ukusa. Inspirisan svečanim običajima Hereza, viski donosi note peciva, grožđa i anisa, evocirajući duh tradicionalnih španskih proslava.
Posebna inspiracija dolazi iz lokalnog novogodišnjeg običaja konzumiranja dvanaest zrna grožđa, koje simbolizuju želje za svaki mesec u narednoj godini, kao i poznatog peciva, Pestiños. Ovo prženo pecivo, često zaslađeno anisom ili medom, oslikava toplinu i živost koje se osećaju u svakom gutljaju ovog jedinstvenog izdanja.
Macallan je sarađivao sa lokalnom umetnicom Marijom Melero, rodom iz Hereza, kako bi kreirao pakovanje koje dočarava svečani duh regiona. Melero je kroz svoje dizajne, sa elementima poput crvenog zalaska sunca i vinograda šerija, prenela špansku tradiciju i unela kulturnu dimenziju u iskustvo viskija.
Spoljašnji dizajn kutije prikazuje sjajno nebo iznad vinograda uz dodatak ruža koje prirodno čuvaju zdravlje vinograda. Unutar kutije se otkriva lep prikaz azulejosa, tradicionalnih pločica iz Hereza ukrašenih simbolima proslave, poput bačvi, listova vinove loze i drugih prepoznatljivih elemenata. Samo otvaranje kutije prenosi svečani duh Hereza, čineći iskustvo upotrebe ovog viskija nezaboravnim.
Sa svojom bogatom bojom, opisanom kao Naranja Quemada ili "pržena narandža," "Noć na zemlji u Herez de la Fronteri" je dizajniran da bude jednako vizuelno privlačan kao i bogatog ukusa. Sa 43% alkohola, nudi slojevit miris sa notama meda, slatkoćom suvog grožđa, cimeta i anisa, uz tonove bogatog hrasta i živahnog citrusa. Ukus se razvija kroz slatko pecivo, belo grožđe, medom glazirane bademe, vanilu i suptilne začinske tonove sa nagoveštajima ruzmarina. Završnica je topla i živopisna, uhvativši suštinu sezone.