Deset kilograma Petrossian Tzar Imperial kavijara vredi oko 100.000 evra, što može zvučati smešno ako se uporedi sa ovom specijalnom vrstom…
Kilogram kavijara ove specijalne vrste košta oko 100.000 evra. Ovo je najskuplja hrana na svetu i u pitanju je u potpunosti novi kavijar. Njega je kreirao uzgajivač riba Valter Gruel u saradnji sa svojim sinom Patrikom. Ovaj puderasti kavijar, nazvan Strottarga Bianco, napravljen je od retkih albino ribljih jaja, a protkan je i 22-karatnim zlatom. Za pripremu ovog kavijara, koristi se pet kilograma belog kavijara, koji je potom dehidriran kako bi se dobio kilogram zlatne mešavine. Ova mešavina vredi oko 270.000 evra, ali je sada u ponudi “na popustu” po ceni od 100.000 evra po kilogramu, kako bi ljudi mogli prvo da isprobaju ono što im se nudi i uvere se u besprekorni kvalitet. Ovaj kavijar biće služen u luksuznim restoranima širom sveta, od Monaka do Dubaija.