Nije iznenađujuće da su glavni brendovi viskija čekali da američka kategorija single malt bude zvanično priznata.
Jack Daniel's je upravo najavio lansiranje novog single malt viskija završenog u bačvama od šerija. Dugačak naziv „Jack Daniel's Twice Barreled Special Release American Single Malt Finished in Oloroso Sherry Casks“ u potpunosti opisuje novi viski. Single malt viski napravljen je od 100% sladnog ječma u destilatu, koji zatim odležava najmanje četiri godine u novim bačvama od američkog hrasta, a zatim još dve godine sazreva u španskim Oloroso šeri bačvama iz Antonio Paez Lobato Cooperage.
Kao i ostali viskiji napravljeni od strane kompanije Jack Daniel's, single malt je prošao proces filtriranja uglja pre nego što je stigao u burad, takođe poznat kao proces Lincoln County. Konačno, novo alkoholno piće se zatvara u bure, a sadržaj alkohola varira od 53% do 53,9% u zavisnosti od flaše.
„Serija specijalnih izdanja ističe našu kontinuiranu inovaciju i izuzetne viskije iz destilerije Jack Daniel's. Uzbuđen sam što mogu da podelim ovo izdanje jer je naš tim krenuo da kreira američki single malt koji ima identitet Džeka Danijela“, rekao je Kris Flečer, glavni blender kompanije.